RESEPI
- 500 gm Beef Rib
- 3 ulas bawang putih dicincang halus
- 1 sk herb thyme
- 1 sk lada hitam dihancurkan
- secubit serbuk jintan manis
- 1 sk serbuk lada atau paprika
- 1 sb madu
- garam secukupnya.
- Kentang yang comel-comel, dibasuh bersih.
- Campur dan perap semua bahan, seeloknya biar semalaman.
- Masukkan beef rib kedalam plastik tahan panas, buang udara dan klipkan plastik tersebut.
- Stimkan selama 2 jam.
- Panaskan oven pada suhu 200c.
- Setelah masak beef rib tadi bakar 5 min didalam ketuhar sambil direnjis dengan baki sos perapan tadi ( untuk garingkan sikit lapisan luar tu. nak masak atas dapur pun boleh)
- Kentang tu golek dalam sos perapan beef tadi dan balut dengan foil. Bakar selama 40min.
No comments:
Post a Comment