- 120 gm Tepung Gandum
- 6 Biji Telur Gred A
- 20 gm Tepung Jagung
- 54 gm Minyak Jagung
- 1 sudu kecil Ovalette
- 150 gm Gula Halus
- 1 sudu kecil Serbuk Penaik
Cara membuat.
- Sediakan tray 15 x 15, letak kertas minyak.
- Panaskan oven 195 dC
- Satukan kesemua bahan kecuali minyak dalam bekas pengadun
- Pukul pada kelajuan tinggi selama 5 min ( pastikn betul2 kembang n gebu )
- masukkan minyak dan kacau sekejap.
- Bahagikan adunan kepada dua bahagian, satu bahagian biarkan pada warna asal n sebahagian lagi ikut pilihan anda.
- Masukkan adunan dalam dua piping bag berasingan dan pipe berselang seli didalam tray.
- Bakar 10 minit kemudian sejukkan dan boleh disapu butter cream atau jam baru digulung.
- SELAMAT MENCUBA
No comments:
Post a Comment