SWISS ROLL

  1. 120 gm Tepung Gandum
  2. 6 Biji Telur Gred A
  3. 20 gm Tepung Jagung
  4. 54 gm Minyak Jagung
  5. 1 sudu kecil Ovalette
  6. 150 gm Gula Halus
  7. 1 sudu kecil Serbuk Penaik
Cara membuat.
  1. Sediakan tray 15 x 15, letak kertas minyak.
  2. Panaskan oven 195 dC
  3. Satukan kesemua bahan kecuali minyak dalam bekas pengadun
  4. Pukul pada kelajuan tinggi selama 5 min ( pastikn betul2 kembang n gebu )
  5. masukkan minyak dan kacau sekejap.
  6. Bahagikan adunan kepada dua bahagian, satu bahagian biarkan pada warna asal n sebahagian lagi ikut pilihan anda.
  7. Masukkan adunan dalam dua piping bag berasingan dan pipe berselang seli didalam tray.
  8. Bakar 10 minit kemudian sejukkan dan boleh disapu butter cream atau jam baru digulung.
  9. SELAMAT MENCUBA

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...